Yrittäjä näin monistat aikaasi

Oletko ikinä miettinyt, että mitä jos voisit monistaa aikaasi? Tuota kaikkein kalleinta resurssia jota tuhlattuamme emme voi enää koskaan saada takaisin.


Mitä kaikkea voisimmekaan tehdä ja saavuttaa, jos voisimme monistaa aikaa? Loputtomat mahdollisuudet kehittää liiketoimintaa. Uusia reissuja, ja vihdoin niitä edistystä sivuun jääneissä harrastuksissa. Tai enemmän aikaa perheen, tai vain itsensä parissa.

No Brand Builders Groupin perustaja, maailmaa kiertävä keynote-puhuja ja bestseller-kirjailija Rory Vaden on sitä mieltä, että ajan monistaminen on itseasiassa aika helppoa. Ainakin jos seuraa hänen stepsejään, jotka siis ovat.


Stepsit ajan monistamiselle


Aina kun vastaasi tulee uusi tehtävä, niin kuljeta se seuraavan suppilon läpi:


1. Eliminoi


Kysy ensimmäiseksi itseltäsi, voiko tämän tehtävän jättää kokonaan tekemättä. Mitkä ovat seuraukset jos kyseinen tehtävä ei tule tehdyksi? Mitä muuta voisit tehdä sen sijaan?


2. Automatisoi


Jos tehtävä ei ole eliminoitavissa, kysy voiko sen automatisoida. Voiko kone, robotti tai järjestelmä tehdä sen puolestasi. Jos kyseessä on suuri tai toistuva tehtävä, voi olla myös fiksua miettiä, onko automatisoinnin rakentaminen tehtävää varten mahdollista ja järkevää.


3. Delegoi


Jos tehtävää ei pysty automatisoimaan, kysy voiko sen delegoida. Onko joku muu, joka voisi tehdä tehtävän nopeammin, helpommin, paremmin ja edullisemmin. Tämä kohta on varmasti monelle yrittäjälle vaikein. Avain onneen tässä on tehdä nopeita päätöksiä ja delegoida tehtävä pois omista käsistä. Tulet varmasti huomaamaan tuloksista sen olleen kannattavaa.


4. Tee myöhemmin (viivyttele)


Jos sinun on kuitenkin aivan pakko suorittaa tehtävä itse, niin kysy itseltäsi, että voitko tehdä sen myöhemmin. Eli voitko ns. prokrastinoida. Jos voit, niin siirrä tehtävä hetkeksi sivuun. Laita se vaikka seuraavalle päivälle tai viikolle kalenteriin, ja kun aika koittaa, niin aloita prosessi tehtävän kanssa alusa kysymällä, voiko tämän tehtävän jättää kokonaan tekemättä. Tulet olemaan yllättynyt, miten moni tehtävä ei selviä toista kierrosta.


5. Tee nyt (keskity)


Jos tulet kuitenkin siihen tulokseen, että sinun ensinnäkin tulee suorittaa tehtävä itse, ja se täytyy suorittaa nyt heti, niin varaa sille vaadittu aika, sulje maailma häiriötekijöitä, ja suorita. Kun seuraat näitä stepsejä, niin pöydällesi ei pitäisi tippua kovinkaan montaa tehtävää, jolloin niille omistetun ajan allokoinnin pitäisi myös suoriutua helpommin.

Täältä voit myös katsoa Roryn alkuperäisen TEDx Talkin aiheesta


Mitä olet mieltä? Voisiko tällä tekniikalla monistaa aikaa?

Jos koet, että tästä voisi olla toveriyrittäjälle apua, niin jaa linkki valitsemassasi kanavassa.

0 katselukertaa

© 2020 Ränch. Tyylikästä ja merkityksellistä markkinointia.